Bodøfestivalen

Artister 2018

Back to All Events

Darling West

Darling-West.jpg

Når et band med base i Oslo velger å ta coverbildene til albumet sitt på vakre Mjelle, sier det seg selv at de skal spille på Bodøfestivalen!

I starten var Darling West bare en låt. En tekst og en melodi laget av ekteparet Tor Egil og Mari Kreken, som senere også ble navnet på gruppen de startet sammen med Kjetil Steensnæs. I dag har Darling West utviklet seg til å bli et av Norges ledende country- og americanaband. I 2016 vant de Spellemann for albumet «Vinyl and a Heartache».
 
2017 har bragt Darling West på kryss og tvers av landets konsertscener. Øyafestivalen, support for Lucinda Williams i Finland og spilt med den amerikanske countryartisten Sam Outlaw i Sverige. USA har tatt bandet godt i mot, og med 10 konserter på SXSW i Texas, showcaser i New York og Nashville må det kunne kalles en Amerika-suksess! I september ble de igjen invitert til Nashville og verdens største americana-festival, AmericanaFest, der de spilte tre utsolgte konserter.  I januar 2018 var de på Eurosonic i Nederland, og rundt albumslipp reiste de tilbake til USA for å spille på Folk Alliance, en stor bransjefestival i Kansas City.

Darling West sitt nye album «While I Was Asleep» ble sluppet på Jansen Records 16. februar 2018 og fikk en fantastisk mottakelse. Albumet følger opp forgjengerne ”Vinyl and a Heartache” (2016) og ”Winter Passing” (2014). Tirsdag 17. juli er de tilbake i Bodø etter massiv turnevirksomhet for å spille på Bodøfestivalen.

Earlier Event: July 16
Bendik HK (DJ set)
Later Event: July 17
Sara Hobbelstad