Bodøfestivalen

Artister 2018

Back to All Events

Hajk

ArtistHajk.jpg

Hajk sin karriere skøyt fart rett ut fra startblokkene. De var listet på radio nesten før de var ferdige i studio, de spaserte rett ut av øvingslokalet og opp på scenen på Øyafestivalen, Norges største festival, og deres stiliserte indie-pop ble raskt omfavnet av hele verden.

Bandet lager uimotståelige poplåter, hvor magien ofte utspiller seg i samspillet mellom de to vokalistene Preben Sælid Andersen og Sigrid Aase. To unike stemmer som med hver sin særegenhet har bygget selve soundet til Hajk.

Her til lands ble bandet trukket frem som «Ditt nye favorittband» av Dagsavisen, og en samlet presse, inkludert Dagbladet, Dagens Næringsliv, Morgenbladet, Klassekampen, NRK P3, GAFFA med flere, var unisone i hyllesten av debutplaten som kom i februar 2017. Internasjonalt stod det heller ikke stille og Noisey, Stereogum, Line of Best Fit, Drowned In Sound, The Independent, Clash Music, Dagens Nyheter, Indie Shuffle med flere, kastet seg på den stadig voksende Hajk-bølgen. 

Hajk har blitt sammenlignet med alt fra Phoenix, Dirty Projectors og Grimes til Dire Straits, Belle & Sebastian og Haim, men mest av alt har bandet, som har produsert alt selv i sitt eget studio/øvingslokale, laget sitt eget umiskjennelige sound. Det er enkle men store ballader, og det er de catchy, uptempo poplåtene. Det er sofistikert pop med en edge. 

Earlier Event: July 17
Sara Hobbelstad
Later Event: July 17
DJ Johanne Isefiær McDougall