Bodøfestivalen

Nyheter

- Alle må jo starte en plass

De siste årene har Lotte fra Bodø holdt seg under radaren mens hun har studert og bodd i Liverpool. Denne sommeren er hun endelig klar for å spille konserter i hjembyen igjen. Først må hun bare riste av seg værsyken.

– Hva skal man si? Jeg har jo vokst opp og bodd i denne byen stort sett hele livet så det kommer ikke som noe stort sjokk med tolv grader og regn midt i sommerferien. Det skulle jo gjerne vært noen grader varmere og litt mindre regn, men det som er så fint med Bodø på sommeren er at når de fine dagene kommer, så er vi veldig flinke til å nyte de ekstra godt, ler Mørkved.

Å utnytte sommeren godt er noe Lotte definitivt skal i år, med spillejobber både på Parkenfestivalen og Bodøfestivalen på programmet. På Bodøfestivalen spiller Lotte inne på det ikoniske utestedet «Leiligheta», som for festivalen omgjøres til en imtim pop-up scene.

– Det er faktisk flere av låtene jeg aldri har spilt live før, eller vist til noen. Låtene mine er egentlig veldig «up tempo» pop-låter, så det blir spennende å spille helt nye låter i en nedstrippet setting. Heldigvis har jeg fått med meg to gode kompiser i Eirik Torsteinsen og Marit Øvrebø, så det blir veldig spennende og noe jeg gleder meg veldig til, sier Mørkved.

Hun understreker også at det er viktig med lokale scener og festivaler som gir muligheter til artister som henne, som fortsatt er i startfasen av karrieren.

– Alle må jo starte en plass. Har man ikke scener som er villige til å sette på «up and coming» artister og band blir det veldig vanskelig for oss å få vist seg frem. 

Fra Halvdan til Sir Paul McCartney

Lotte har vokst opp i Bodø med musikk som følgesvenn hele veien, og lenge før hun tikk tilbud om å spille på Bodøfestivalen tok hun ansvar for å sette opp egne konserter.

– Som barn var jeg veldig uredd, drømmende og kanskje den stereotypiske «sjefen» i klassen som alltid skulle sette opp skoleforestillinger. Jeg sang i kor i mange år fra jeg var bare seks år, og gikk på kulturskolen der jeg sang og spilte piano. Etter hvert begynte jeg på musikklinjen i Bodø der jeg fant andre å spille sammen med, og jeg føler at det å bli en del av musikkmiljøet i byen skjedde veldig naturlig. Derfra var også veien veldig kort til å spille på blant annet Bo:Larm og Bodø Jazz Open.

De to siste årene har Lotte derimot tilbragt langt unna hjembyen Bodø, som student ved det anerkjente Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA)

– De to siste årene har vært helt fantastiske! Liverpool som by er jo veldig spesiell når det kommer til musikk, og du finner en konsert på hvert eneste hjørne til en hver tid. Det er en veldig fin atmosfære som har gjort meg veldig inspirert til å skrive, og stå på ekstra mye for det jeg brenner for.

– Jeg er super fornøyd med både skolen, byen og ikke minst alle de fine folkene jeg har blitt kjent med. Det som er det beste med LIPA er helt klart de vanvittig dyktige lærerne som setter av så mye tid til å hjelpe deg på riktig spor, og gir deg både god og kritisk feedback. De er gull verdt!

LIPA er stiftet av Beatles-bassist Sir James Paul McCartney, som er kjent for av og til å stikke innom skolen.

– Forhåpentligvis møter jeg han dette året, hvis ikke ser jeg han på graduation til neste år. Det blir stas!

– Hva er ellers planene fremover? 

– Etter sommeren skal jeg tilbake til England og studere mitt siste år. Det siste året på skolen handler mest om å «komme seg ut av skolen» og inn i den virkelige verden, så det blir veldig spennende! Jeg vet at vi skal spille en del konserter i Liverpool, og ellers jobbe masse i studio, samarbeide med folk, skrive flere låter og bare fortsette å jobbe. Kanskje kommer det noe musikk fra meg? Når det kommer er ikke bestemt, men det kommer en vakker dag.

Lotte spiller på Bodøfestivalen tirsdag 16. juli. Sammen med Polar Kraft presenterer vi unge lokale artister som vi har troen på i fremtiden. Alt vi gjør i dag er med tanke på i morgen.