Bodøfestivalen

Nyheter

- Musikken har alltid vært et fristed for meg

Thea Meyer ble den store snakkisen etter en sterk opptreden på Parkenfestivalen 2018. Ett år senere skal endelig et nytt festivalkapittel skrives for den unge artisten på Bodøfestivalen 2019.

DSCF7815-4.jpg


Thea Meyer er en ny og spennende stemme fra Bodø. Med sin atmosfæriske og svevende musikk er hun etter hvert blitt kjent for sine ærlige, samfunnskritiske og politisk aktuelle tekster, med anerkjennende nikk til inspirasjoner som Susanne Sundfør og Emilie Nicolas.

- Musikken har alltid vært et fristed for meg, en måte å utrykke meg på og en form for terapi. Det er på scenen jeg våkner til liv og føler at jeg virkelig lever. Mitt største håp er at de som lytter til musikken min kan finne trøst eller kjenne seg igjen i det jeg skriver om. Jeg ønsker å kunne skape en forandring i samfunnet, og kanskje spre litt empati og kjærlighet i hjertene til lytterne.

Finner inspirasjon i naturen og The Doors.

Alle som har hørt Thea Meyer vet hva hun snakker om. Med sterke og rørende opptredener på både Træna og Parkenfestivalen, har hun etter hvert blitt et velkjent navn i nord. Meyer jobber nå med sin første utgivelse, med låter som ifølge henne selv er inspirert av blant annet naturen.

- Jeg blir ofte inspirert av naturen og de små øyeblikkene i hverdagen. Jeg kan sitte i evigheter å observere verden rundt meg. Se de kjærlige blikkene mellom mennesker, stundene der tiden står stille.

- Jeg blir også inspirert av mennesker som gir alt av seg selv, uten å kreve noe tilbake. Miljøaktivister, de som tør å stå opp mot urett og som bryr seg mer enn de bør. Ildsjelene som gir meg håp for menneskeheten, sier Thea engasjert.

Selv om det ikke er så lett å sette Thea Meyer i en musikalsk bås, kan det best beskrives som atmosfærisk pop. Inspirasjonskildene strekker også relativt bredt, fra det norske indiebandet Hajk til Rage Against the Machine. 

- Jeg ønsker ikke å nevne så mange artister ved navn siden jeg ikke vil bli sammenlignet med noen, men jeg slår gjerne et slag for kvinnene i bransjen. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg digger musikken til blant annet Emilie Nicolas, Bendik, Susanne Sundfør, Christel Alsos, og feelgood-stemningen til Hajk. Også elsker jeg 9 grader nord og håper virkelig jeg får se dem live igjen. Ellers er jeg en sucker for Rage Against the Machine, The Doors, Queen og Led Zeppelin.

Gleder seg til festival

På onsdag er det Bodøfestivalen som gjelder for den unge artisten, og snart starter øvingene med det Thea best beskriver som et ekte stjernelag.

- Jeg føler meg som verdens heldigste som får med meg bandet Grenseland som består av bodøværing Joakim Rainer Pettersen, Andreas Svabø og Elias Tafjord, noen av de desidert beste jazzmusikerne i landet. Det blir et veldig nedstrippet og intimt sett. Hjertefølt og nakent. 

I tillegg til å selv spille på pop-up scenen på utestedet Leiligheta, har Meyer også planer om å få med seg store deler av resten av festivalen.

- Jeg gleder meg veldig til å se Bodø Street Skate 2019 på søndag, se alle artistene som skal spille, kjenne på den magiske stemningen som ligger i lufta under Bodøfestivalen og spise nydelig vegetarmat på vegetarisk helaften, avslutter hun.

Thea Meyer spiller på Bodøfestivalen onsdag 17. juli. Sammen med Polar Kraft presenterer vi unge lokale artister som vi har troen på i fremtiden. Alt vi gjør i dag er med tanke på i morgen.